CÉGTÖRTÉNET


A Magyar kútfúrási, vízbeszerzési piacon meghatározó szerepet tölt be Mezőfalva településen 1990 óta működő gyártó-feldolgozó üzem.

A telepen önállóan működő társaságok közül az első az Aqua Filter Kft 1989-ben magyar - német vegyesvállalatként lett alapítva többségi magyar tulajdonnal. Megalapításától a kútfúrásokhoz használatos PVC-U kút béléscsövek és hagyományos réselt szűrők német szabvány szerinti gyártásával és a világon egyedi magyar szabadalommal rendelkező rozsdamentes-pálcavázas elemes szűrők gyártásával foglalkozott 1993-ig.

A Budafilter ’94. Kft. 1994-ben jött létre magyarországi magánszemélyek alapításával. A vállalkozás vette át az Aqua Filter Kft. kútépítési anyag gyártását, majd a folyamatos műszaki fejlesztések eredményeképpen bővítette termékválasztékát a saját fejlesztésű PVC-U tekercselt szűrőkkel. A termékek komplett rendszert alkotva kapcsolódtak egymáshoz és a kiegészítő elemekhez, így pl. a kútfejhez, a központosítókhoz, beeresztőkhöz, végelzárókhoz.

A Budafilter ’94 Kft. kifejlesztett egy THERMO PRESS fantázianevű háztartási készüléket, mely alkalmas 0,5-2,5 literes, Magyarországon forgalomba hozott PET palackok 95 %-nak zsugorítására. Zsugorítás során a PET palackok az eredeti térfogatuk 1/12 részére zsugorodnak össze hő hatására, ezáltal könnyebben kezelhetővé, szelektív gyűjtésre és újrahasznosításra alkalmassá válnak.

A fejlesztés 2003-ban indult, amely 2003. év végére eredményezett egy prototípus készüléket. Az elmúlt időszak új fejlesztése a falra szerelhető, egy oszlopos készülék. A készülékek által összezsugorított palackokat a társaság igény szerint visszavásárolja, melyhez visszagyűjtési rendszert üzemeltet, melyhez a Magyar Posta Zrt.-vel „Inverz csomag” szállítási szerződést kötött.

2008-as év közepéig a Budafilter ’94 Kft a fent említett két fő tevékenységet folytatta. A társaság vezetése az átláthatóbb működtetés végett egyes tevékenységek kiszervezéséről döntött 2008 II. félévében, melynek eredményeként az alábbi társaságok jöttek létre:

2008. augusztus: megalakul a Thermo Press Hungary Kft, melyben a Budafilter 94 Kft részesedése 100 %. A társaság a PET palack zsugorító készülékek magyarországi forgalmazásával foglalkozik.

Támogató
Közreműködő szervezet